Senaste nytt om LEI koder - September

GLEIF lägger till två valideringsagenter för att öka den globala användningen av LEI

Den första valideringsagenten som gick med i GLEIF-programmet var J.P. Morgan, som anmälde sig i slutet av förra året. Senast har FinClusive godkänts av GLEIF som en Ubisecure valideringsagent, liksom Zimbabwes NMB Bank, som arbetar i ett konsortium för att utöka den finansiella inkluderingen bland små och medelstora företag (Afrika) genom att ge dem globalt erkända företag identiteter i form av LEI.

Ubisecure, en LEI-utfärdare som är känd för sin RapidLEI-tjänst, samarbetar med FinClusive för att effektivisera registrering av LEI inom FinClusives lösning för compliance-as-a-service, för KYC och Know Your Business (KYB) klient onboarding, övervakning och hantering.

FinClusive kan erhålla LEI koder för klienter vid verifiering av en klients identitet under inledande onboarding, eller när som helst under kundcykeln.

Läs mer om Validation Agent-systemet här. Om ditt finansinstitut vill veta mer så tveka inte att kontakta oss på [email protected]

Källa: A-Team Insights

GLEIF publicerar årsredovisningen 2020

GLEIF stiftelsen publicerade sin senaste årsrapport med intressant statistik från det gångna året:

  • 1,71 miljoner aktiva LEI koder 2020
  • En årlig tillväxt på 15,9% i antalet aktiva LEI koder
  • 116 förordningar och lagar kräver användningen av LEI globalt.
  • Kina hade en årlig tillväxttakt i antalet registrerade LEI koder på 182%

Källa: GLEIF

Att bygga upp förtroende med LEI

GLEIF har samarbetat i ett nytt white paper om digital identitet och förtroendebyggande med Global Assured Identity Network (GAIN). Den understryker användningen av LEI och vLEI som kärnkomponenter för identifiering av juridiska personer och hur det är en integrerad del av GAINs identifieringsprocesser.

Läs deras white paper här.

Källa Global Assured Identity Network