Skaffa LEI kod snabbt, enkelt och säkert

  • Ansök på 30 sekunder
  • Leverans inom 15 minuter
  • Pengarna tillbaka om vi misslyckas med din ansökan

* Samtliga priser är exklusive moms

Pay safe with VISA and Mastercard100% money back guarantee

Så här går det till

icon-pen
1. Du beställer ditt LEI-nummer via beställningsformuläret.
icon-loading
2. Dina uppgifter valideras och ditt LEI-nummer skapas.
icon-check
3. Ditt LEI-nummer skickas till din e-post - redo att användas.

Vanliga frågor och svar

Vad är en LEI-kod eller LEI-nummer?

LEI står för “Legal Entity Identifier” och är en globalt accepterad standard för företagsidentifikation, enkelt beskrivet är det ett globalt organisationsnummer. LEI-kod kallas ibland LEI-nummer.

Varför behöver jag en LEI-kod eller LEI-nummer?

Inom EU är det krav på att alla företag som handlar med värdepapper skall ha en LEI-kod, detta för att förenkla korrekt transaktionsrapportering.

Kan ni fakturera mig?

Ja, det går jättebra. Skicka ditt företagsnamn och dina kontaktuppgifter till [email protected] så ordnar vi en faktura. När du betalar via faktura behandlas din ansökan först efter att betalning mottagits.

Hur ser en LEI-kod eller LEI-nummer ut?

En LEI-kod eller LEI-nummer är en 20 tecken lång kod beståendes av siffror och bokstäver, koden är unik för ditt företag.

Hur gör jag för att skaffa en LEI-kod eller LEI-nummer?

Det är enkelt att skaffa en LEI-kod med LEI Pass. Fyll i vårt formulär så sköter vi resten. Vi validerar din företagsinformation och ber den globala LEI stiftelsen (“GLEIF”) registrera en LEI-kod kopplat till ditt företag. När registreringen är klar skickar vi LEI-koden till dig via email. Du kan börja använda din kod direkt men det kommer inte synas i det globala GLEIF-registret förrän efter kl 09.00 dagen efter registreringen.

Är LEI-kod och LEI-nummer samma sak?

Ja, vissa kallar LEI-koder för LEI-nummer men det är precis samma sak.

Hur lägger jag in min LEI-kod på Nordnet?

Registrera din LEI-kod hos LeiPass, därefter kommer Nordnet uppdatera sina register så snart din LEI-kod är godkänd hos GLEIF. Läs mer om hur du registrerar LEI-kod för handel via Nordnet

Hur lägger jag in min LEI-kod på Avanza?

Efter att du registrerat din LEI-kod på LeiPass kan du lägga till din LEI på Avanza på deras hemsida under "Profil" och "Mina Uppgifter". Koden kommer att vara aktiv så snart din LEI-kod har godkänts av GLEIF. När du använder LeiPass tar denna process vanligtvis bara några timmar, men kan ta 1-2 dagar.

Vad innebär förnyelse av min LEI-kod?

Ett viktigt koncept inom LEI-ekosystemet är den årliga förnyelsen och verifieringen av datan som LEI-koden är associerad med. Detta säkerställer datavaliditeten, minskar risk och ökar effektiviteten för alla parter som använder LEI data.

Därför är det viktigt att säkerställa årlig förnyelse av datan. LEI-koder som inte blir förnyade kommer upphöra att vara giltiga. Att använda en ogiltig LEI-kod kan hindra dig från att genomföra transaktioner som kräver att du innehar en LEI-kod.

Om du är kund hos LeiPass har du möjligheten att välja flerårskontrakt som gör att vi sköter förnyelsen av din LEI-kod under en viss period. Oavsett vilken plan du väljer kommer vi kontakta dig vid utgången av kontraktet så du har möjlighet att uppdatera och verifiera din LEI data.

Om du vill förnya en LEI-kod med LeiPass men ännu inte är kund hos oss, måste du först förflytta hanteringen av LEI-koden till oss. Du kan läsa mer om LEI-förflyttning här intill.

Vad innebär förflyttning av en LEI-kod?

LEI-förflyttning eller -överföring är flyttandet av en LEI-kod från en tjänsteleverantör till en annan. Administrationen av din LEI-kod är flyttbar för att säkerställa att du som kund ska kunna välja en tjänsteleverantör du är nöjd med.

En LEI-överföring ändrar inte din LEI-kod eller datan som associeras med din LEI-kod. Den ändrar endast vilken LEI-utfärdare ("LOU") som ansvarar för din LEI-kod.

Kontakta vår support på [email protected] om du önskar förlytta din LEI-kod med hjälp av LeiPass.